Johan Deschouwer -al sinds mensenheugenis lid van Fifty-One Brussel Noord- heeft een passie. Hij kweekt en verzorgt duiven. Op zich misschien niet zo ongewoon in Vlaanderen. Maar ... dat is het wel als je weet dat hij al een paar duiven verkocht in China. Het exemplaar op de foto haalde zelfs 5000 Euro. Om het met de woorden van Johan te zeggen "Mijn reisje naar China was betaald"
Dat onze club in 2024 de leukste maar ook de meest culturele serviceclub van het land is maakt onze agenda wel duidelijk. Met de opbrengst van onze acties kopen we dit jaar in samenwerking met de muziekacademies van de streek oefeninstrumenten, maar daarnaast hadden we al een SV met Hugo Sigal (ambassadeur van de populaire cultuur), met Cultuurfilosoof Willem Elias (ex VUB), met Sien Eggers (actrice in de cultuursector) en verwachten we binnenkort Sigrid Nauwelaerts (uitbaatster Kunstgalerij Djeu) en Bart Stevens (gewezen dirigent van het Nationaal Orkest van Belgie). Ook onze activiteiten op locatie staan in het teken van Cultuur. Op deze foto onze delegatie die een persoonlijke backstagerondleiding kreeg in het Cultureel centrum van Strombeek-Bever.
Maandag 13 mei ontvangt onze club alweer een spreker in het kader van ons thema "de leukste, maar in 2024 ook de meest culturele serviceclub van het land". Onder de titel "kunst =" komt artieste en kunstgalerijuitbaatser Sigrid Nauwelaerts ons kunstgehalte opkrikken tijdens een interactieve sessie. Sigrid is keramiekartieste en werkte in haar eigen galerij met Bv s als Mehro (auteur Kiekeboe) en Nora Tilley (mode ontwerpster). Verwacht je dus maar aan het onverwachte. Kunst met de grote K. Afspraak op maandag 13 mei om 19u30 hotel Abbey Grimbergen. 65 euro pp voor 3 gangen menu incl dranken. inschrijven via info@fiftyonebrusselnoord.be
Fifty- One Brussel Noord wenst je een fijn paasweekend gevuld met gezelligheid! Geniet van het zoeken naar eitjes, de lachende gezichten en de kostbare momenten.
Fifty-One Brussel Noord ladies en Fifty-one Brussel Noord Men zijn twee aparte clubs. In 2024 doen we steeds meer samen, we vierden samen nieuwjaar met als gast Hugo Sigal, we luisterden samen naar Sien Eggers en in juni organiseren we zelfs samen onze barbeque. we are One... Fifty-One !
Sien Eggers te gast bij de leukste en meest culturele Serviceclub van t land. Wat blijft ons bij ? Wel, dat zelfs de grootste actrice van het land soms vergaat van de zenuwen...
Met net geen 10 leden waren we voor een zeer exclusief bezoek achter de schermen van het Cultureel Centrum in Strombeek. Een leuke avond met directeur Wim Meert als gids.
"Ik ben blij dat ge in mijn team zit". Een kus van Madame Protut ! (Sien Eggers op 18 maart bij Fifty-One Brussel Noord. Wees erbij met vrienden en familie en schrijf je nu in aan 70 euro voor een 3 gangenmenu met wijnen en ... Sien. Mail naar info@fiftyonebrusselnoord.be
Het leukste event van de leukste en meest Culturele Serviceclub van het land. Nodig massaal vrienden collega s en familie uit !
Tijdens onze 977 ste Statutaire vergadering waren Bart Pessemier en Marino De Batselier van Fifty-One Dendermonde te gast. Ze nodigden ons uit voor hun 800ste SV op 23 april. Ex Rode Duivel Geert De Vlieger is de gastspreker.
Onze club geeft dit jaar concrete dingen aan kinderen in nood. Met de opbrengst van ons eerste event dit jaar schenken we een oefeninstrument voor een getalenteerd muzikaal kind dat het wat moeilijker heeft. Fifty-One Brussel Noord, de leukste, maar in 2024 ook de meest culturele serviceclub van het land.
In de prachtige locatie van bank Delen mocht onze club Cultuurfilosoof Willem Elias ontvangen. De investeringstip van de avond... je belegt beter in Ensor dan in Van Gogh.
Onze club is trendsetter. lees het bulletin (klik in de navigatiebalk hierboven op "bulletin" voor het artikel).
in de maand maart ontvangt onze club Sien Eggers, maar die maand gaan we ook een kijkje nemen achter de schermen van het Cultureel Centrum in Strombeek.
Een paar cijfers bij de start van het jaar. Fifty-One 4 districten, 20 ladies clubs, 78 men’s clubs en 1569 leden.
Een stukje van ons programma in 2024. Fifty-One Brussel Noord. De leukste maar in 2024 ook de meest culturele serviceclub van het land.
Onze eerste spreker in dit culturele jaar. Cultuurfilosoof Willem Elias. 12 februari bij bank Delen in Zellik.
Fifty One Ladies en Men samen op een Nieuwjaarsfeest met een zeer exclusief kleinschalig optreden voor 45 mensen van Hugo Sigal (en top catering). “2000 fier en twintig” … We kondigden immers fier ook al een deel van ons programma aan. 12 februari Cultuurfilosoof Willem Elias en 25 maart een leven vol cultuur met Sien Eggers. fifty-One Brussel Noord. Nog altijd de leukste maar dit jaar ook de meest culturele serviceclub van het land !
De Fifty One podcast. Elke 3 maanden jouw afspraak met de club. Leer markante leden van andere afdelingen kennen, ontdek verslagen van events en aankondigingen van Fifty-One clubs te kande, en leer elke keer wat bij uit het reglement. in de aflevering die je hieronder kan scannen maak je zelfs kans op een mooie prijs. Een Dinner in the sky voor twee (waarde 750 euro) op een door de winnaar gekozen event van Dinner in the sky. luister en win. De Fifty-One podcast is er voor jou !!!
Machtsoverdracht voor de Gouverneur Generaal van Fifty-One International. Merci Sepp Pannrucker voor alle engagement. Welkom Leo Janssen en veel succes. Samen gaan we ervoor. Proficiat aan beide topmensen die de Fifty-One hebben gesteund en zullen blijven steunen in de toekomst. Leve de Fifty-One.
Het nieuwe bestuur voor 2024. Thijs, Hubert, Francis, Johan, Ignace en Luc. Nieuwbakken voorzitter Luc kondigde meteen ons nieuwe thema aan. in 2024 zijn we de leukste, maar ook de meest culturele serviceclub van het land.
Op 11 december kiezen we het nieuwe bestuur voor 2024
Fifty-One Brussel Noord op bezoek bij Vondemolen.
Op bezoek bij onze vrienden van FOC Dilbeek op dinsdag 14.11.23 voor het herfstdiner.
Met 51 waren we op de SV met baron Piet Van Temsche. Een insprirerend spreker die ons mee terug nam naar de hormonencrisis.
Onlangs was er bij FO Brussel-Noord het bezoek van Nadia Quintens van VZW Bindkracht, ondertussen melden ze ons dat ze met onze gift een eerste schommel in gebruik hebben genomen. In de video zie je Quinten die er duidelijk van geniet.
Ontdek aflevering 3 van de FiftyOne podcast (15 minuten) surf naar de podcastpagina op deze site https://fyfty-one.blogspot.com/p/podcast.html?m=1 of klik hier https://podcast97785.podomatic.com/enclosure/2023-09-22T09_53_15-07_00.mp3 Klik en luister hier
REMINDER: Op maandag 9 oktober houden wij van Fifty-One Brussel Noord onze 970ste Statutaire Vergadering. Hiervoor hebben wij niemand minder dan Baron Piet Vanthemsche uitgenodigd om deze avond op te luisteren met een voordracht rond “Hoe Crisissen het Beleid bepalen” De CV van Piet Vanthemsche oogt indrukwekkend. - Kabinetchef van Karel Pinxten, Jaak Gabriëls en ook Herman Van Rompuy. - Gedelegeerd bestuurder Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (2002-2006) - Administrateur-Generaal Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (2006) - Voorzitter van de Boerenbond (2008-2015) - Voorzitter van de Vlaamse Visveiling en het European Food Center (2016- - Voorzitter van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen (2016-2019) - Voorzitter van de Belgische Federatie van Voedselbanken. (2018- Als bezieler van de Voedselbanken past de avond met Baron Vanthemsche perfect in her jaarthema van FO Brussel Noord rond voedsel. Praktisch: Datum: 9 oktober 2023 Uur: 19u30 Waar? Hotel Abbey, Kerkeblokstraat 5, 1850 Grimbergen Prijs: € 60,00 inschrijven kan via info@fiftyonebrusselnoord.be
Beste vrienden We hebben als bestuur beslist de bowlingvergadering van 25 september te annuleren. SV 970 wordt aldus de avond met als spreker Piet Vanthemsche op maandag 9 oktober.
FO Brussel Noord steunt de stichting Pelicano. Ruim een half miljoen kinderen in België groeien op in armoede. Pelicano Kinderarmoedestichting wil kinderen redden uit armoede op een duurzame manier. wij schonken de opbrengst van onze actie "Fifty-One geeft zichzelf weg" aan de stichting. Pelicano praat niet over lege maar wel over volle brooddozen. Iets wat helemaal strookt met wat FO Brussel-Noord voor ogen had. Wij danken hierbij nog eens onze sponsors.
FO Brussel Noord geeft zichzelf weg ... We deden het al eens met zeevruchten als repetitie, maar vanavond voor "echt" bij de winnaars van onze actie; Yves en Ann uit Londerzeel. Twee gelegenheidsobers (Thijs De Quick en Luc Mertens) en een gelegeheids-sommelier (Luc Verbelen). Missie lekker geslaagd.
FO Waregem viert haar jubileum en vraagt om de leden van Brussel Noord ook uit te nodigen. Bij deze alle info over de avond en over de inschrijving.
Uitnodiging: De Rwandese Genocide, 30 jaar later, overpeinzingen van de toenmalige ambassadeur Baron Johan Swinnen Belgisch ere-ambassadeur Donderdag 26 oktober 2023 Hotel - Restaurant - Vergaderzalen Abbey Kerkeblokstraat 5 te 1850 Grimbergen Aperitief om 19u30 . Gevolgd door diner en uiteenzetting. Prijs: 68€ all in Partners, familie en vrienden zijn welkom! inschrijven NIET LATER dan maandag 23 oktober via secretaris@lcbh.be of door storting op rekening BE88 7340 1894 7341 met vermelding Swinnen
Aan iedereen een fijne vakantie. In september start de club weer op met ondermeer Piet Vanthemsche en Christel Cabanier als gast. Maar in september organiseert FO Knokke ook een leuk event. Misschien een tip voor de sportievelingen.
Onze jaarlijkse traditie. De Fifty-One bbq als laatste activiteit voor de zomer. Deze keer met gewezen FO Brussel-Noord voorzitter Erik Genie als een van de gasten. Locatie: Abbey Grimbergen
FO Noord. We zijn er om de dorstigen te laven. Jaarmarkt Wolvertem
Op 13 november brengt de leukste maar ook de lekkerste serviceclub van het land een bezoek aan de fabriek van peperkoek Vondelmolen. Benieuwd of die in een peperkoeken huis werken...
Een delegatie van FO Brussel Noord tekende present op het maatjesfestival in Dendermonde. We waren onder de indruk. Volgend jaar zouden we daar een statutaire vergadering kunnen doen en dus onze delegatie uitbreiden !
De vzw Bindkracht zet zich in voor gezinnen die leven met een kind met een beperking. FO Brussel Noord steunt ook dit project in 2023
De tweede aflevering van de Fifty-One Podcast staat online. Leer andere leden kennen, ontdek Fifty-One events, en leer iets over de regels en functies van de club.
Op 26 juni is er de jaarlijkse bbq van FO Brussel Noord. Gasten en familie zijn welkom.
Luc, onze ondervoorzitter kreeg een bestuursfunctie aangeboden bij het district. Hij is vanaf nu communicatie verantwoordelijke van D 102, en gaat daarom ook een tour langs de andere clubs maken.
Op 9 oktober verwelkomen we Pieter Nicolas Oscar Honoré (Piet) baron Vanthemsche (Kortrijk, 6 december 1955) De man heeft gedurende zijn loopbaan tal van functies uitgeoefend in de Belgische voedsel- en landbouwsector. Hij was voorzitter van de Belgische Boerenbond en gastprofessor aan de Universiteit Gent.
David Hasselhoff uit Baywatch lijkt een beetje op onze secretaris Filip Bracke. En eigenlijk is dat geen toeval... ook Filip was jarenlang redder op het strand aan de Belgische kust
Op 23 juni kan je weer eentje komen drinken aan de FO stand op de avondmarkt van Wolvertem. Wie langs komt steunt meteen onze actie tegen lege brooddozen.
Elke werkvergadering van Fifty-One Brussel Noord sluiten we af met een stukje clubgeschiedenis in "de 5 minuten van Mikkel". Zo ontdekten we dat onze band met Brussel toch groter is dan we allemaal tot nog toe dachten.
De leukste en de lekkerste serviceclub van het land bracht vandaag een bezoek aan de microbrouwerij van Grimbergen. Want,alle redenen zijn goed om een goed glas te drinken samen.
Er is iemand jarig. Proficiat Juan. 68 vandaag. De hele club Brussel Noord wenst je nog vele jaren !
Op 27 maart mocht Luc Mertens onze ondervoorzitter, op de Algemene Vergadering van Fifty-One Vlaanderen, gaan vertellen hoe wij bij Brussel Noord de leukste en ook de lekkerste serviceclub van het land werden. vanaf nu nemen alle clubs onze baseline alvast over. Fifty-One is vanaf nu overal in Vlaanderen "de leukste serviceclub van het land"